sobota, 25 sierpnia 2012

Papryczki faszerowane serem feta i cukinią

Składniki:

  • 3-4 papryki
  • mała cukinia (lub pół średniej)
  • opakowanie sera koziego, feta
    lub serka Favita 12%
  • natka pietruszki
  • bazylia, pieprz














Papryki myjemy i wrzucamy na 10 minut do wrzącej wody, aby trochę zmiękły. Ser feta i obraną cukinię (w proporcjach 1:1) kroimy w centymetrową kosteczkę, wrzucamy do miseczki i mieszamy. Doprawiamy natką pietruszki, bazylią i pieprzem. Papryki osuszamy, odcinamy im „czapeczki”, oczyszczamy z nasion i faszerujemy przygotowanym serem z cukinią. Wstawiamy papryki do mikrofalówki lub rozgrzanego piekarnika, aby podgrzać przed podaniem. Danie można także przygotować na grillu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz