- pojedyncza pierś z kurczaka
- garść roszponki
- pół dużego grapefruita
- 2 łyżki nasion słonecznika
- oliwa z oliwek
- zioła prowansalskie, curry
Pierś kurczaka pokroić w drobne kawałki, wrzucić do miseczki, wlać trochę oliwy i posypać ziołami, wymieszać. Wyłożyć kawałki na blasze, wstawić na ok 20-30 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180* i upiec. Na patelni na małym ogniu podprażyć nasiona słonecznika.
Do większej miski wrzucić sporą garść roszponki. Kawałki grapefruita obrać z błonek i pokroić każdy na 3 części. Dorzucić do miski wraz z kawałkami kurczaka i prażonym słonecznikiem. Wymieszać i gotowe!
Smacznego!
Do większej miski wrzucić sporą garść roszponki. Kawałki grapefruita obrać z błonek i pokroić każdy na 3 części. Dorzucić do miski wraz z kawałkami kurczaka i prażonym słonecznikiem. Wymieszać i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz