czwartek, 28 lutego 2013

Sałatka z kurczakiem i grapefruitem

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • garść roszponki
  • pół dużego grapefruita
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • oliwa z oliwek
  • zioła prowansalskie, curry






Pierś kurczaka pokroić w drobne kawałki, wrzucić do miseczki, wlać trochę oliwy i posypać ziołami, wymieszać. Wyłożyć kawałki na blasze, wstawić na ok 20-30 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180* i upiec. Na patelni na małym ogniu podprażyć nasiona słonecznika.













Do większej miski wrzucić sporą garść roszponki. Kawałki grapefruita obrać z błonek i pokroić każdy na 3 części. Dorzucić do miski wraz z kawałkami kurczaka i prażonym słonecznikiem. Wymieszać i gotowe!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz